Mobil Onay Nasıl İşler?

Mobil onay nedir sorusunu sizler için cevaplandırmak için bu yazı dizisini hazırladık. Mobil onay kodu artık internet sitelerinin olmazsa olmazı haline geldi. Bir alışveriş sitesine üye olmak istiyorsunuz. Üye olurken sizden bir takım bilgiler istenir. Bu bilgiler isim, soy isim, eposta adresi, doğum yeri, doğum tarihi, yaşadığınız yer ve telefon numarası. Bu bilgileri verdikten sonra üyelik başvurunuz alınır. Üyeliğinizin onaylanması için bazı siteler 2 aşamalı şart öne sürer. Birincisi eposta onayıdır. Eposta adresinize gönderilen aktivasyon koduna tıklamanız istenir. Tıklama ile birlikte üyeliğiniz onaylanır.

Üst düzey siteler eposta aktivasyonunun yanında telefon onay kodu ister. Mobil onay kodu dediğimiz uygulamada telefon numarasına site yönetimi tarafından rakam ve harflerden oluşan kod gönderilir. Bu kodu doğru biçimde girdiğiniz zaman sms onay işlemi başarı ile tamamlanmış olur. Sms onay kodu için internette numaranızı vermeniz doğru bir davranış değildir. Çünkü hiç bilmediğiniz tanımadığınız yerlere telefon numaranızı vermeniz sakıncalı sonuçlar doğurabilir. Telefon numaranız tanımadığınız bilmediğiniz 3. Şahısların eline geçebilir. Bu durumda sizi rahatsız eden insanlar ortaya çıkabilir. Site yönetimi telefon numaranıza sürekli tanıtım mesajları göndererek sizi rahatsız edebilir. Telefon numaranız kullanılarak farklı yerlere üyelik açılabilir. Bu durumda farklı mağduriyetler yaşayabilirsiniz.

Mobil onay kodu için internette telefon numaranızı paylaşmak istemiyorsanız  Onaay.com bağlantı adresinden web sitemize bağlanarak fake telefon numarası alabilirsiniz.